29 Temmuz 2012 Pazar

Hazırlayan BoATurkey , , , , | 06:50 Yorum yok




K-Pop’ın divası olarak adlandırılan BoA, “Only One” ile liderliğini bir kez daha doğrulamış oldu.Sanatçı Kore’ye dönüşünü BoA4354 adlı şovla gerçekleştirdi.


Müzikal anlamda ülkesine Japonya ve Amerika kapılarını açan K-Pop’ın divası BoA, şarkıcı olmanın yanı sıra aynı zamanda dansçı ve model. Gerçek ismi Kwon Bo Ah olan şarkıcı, Asya’nın en önemli sanatçılarından ve “Kore Dalga”sının en önemli liderlerinden biri olarak görülüyor. BoA’ya K-Pop’ın öncüsü deniyor ama mütevazı sanatçı bundan pek hoşlanmıyor.


Kwon Bo Ah 5 Kasım 1986’da doğdu ve sahne ismi BoA (Beat of Angel veya Best of Asia olarak geçiyor) . Korece,Japonca ve Çince konuşabilen sanatçı, henüz 11 yaşındayken SM Entertainment tarafından keşfedilerek şirket bünyesine katıldı ve hayatını bu şekilde müziğe yönlendirdi. Genç yaşta kendini müziğe adadığı için eğitimini tamamlayamadı. Boyu konusunda kompleksli olduğu belirliten BoA’nın yüzünde hiçbir cerrahi müdahale yok.


ÇIKIŞ VE DOĞUDAKİ PROJELER:


BoA, iki yıl süren çaylaklık döneminin ardından 2000 yılında “ID; Peace B” albümüyle çıkışını gerçekleştirdi.


2001’de ilk mini albümü “Jumping into the World”ü çıkardıktan çok kısa bir süre sonra  “ID; Peace B”nin Japonca versiyonunu yayınlayarak Japonya’daki kariyerine başlamış oldu. Ama Japon müzik sektörüne asıl girişi mart 2002’de çıkan, milyonlarca satan ve en ünlü Kore müzik listelerinde BoA’yı birinciliğe yerleştiren “Listen to my heart” sayesinde oldu.


Bir ay sonra nisanda, Kore’ye ikinci albümü “No.1” ile dönüş yapan BoA, bu albümüyle  yılın en çok satan albümleri sıralamasında dördüncü olarak yer aldı. Ardından ekimde “Miracle” adlı ikinci mini albümü piyasaya sürüldü.


2003’ün ocak ayında BoA, “Valenti” ile Japon müzik sektörüne dönüş yaptı. Ülke çapında bir dizi küçük turne düzenledi ve başarısı sayesinde albümü milyonlarca kopya sattı. Mayısta “Atlantis Princess” ile kendi ülkesie dönüş yapan BoA, ağustosta “Next World” isimli Japonca remix albümünü piyasaya sürdü fakat bunun öncesinde Kore’de yayınlanan mini albümü “Shine we are!”  müzik severlerle buluştu.


2004 yılının başında çıkardığı “Love&Honesty” albümüyle Japonya’da ikinci kez çıkış yapan BoA, haziranda, Çin müzik piyasasına da adım attığı, “My Name” isimli  albümünün tanıtımlarına başladı.


Japonya’daki etkisi 2005 yılında piyasalara sürülen “Best of Soul”  isimli ilk derleme albümüyle doruk noktasına ulaşan BoA’nın haziran 2005’te, imaj değişikliğinin de açıkça görülebildiği, beşinci Kore albümü “Girls on Top” müzik raflarında yerini buldu.


KORE’DE İDOL, DİĞER ÜLKELERDE MÜZİK ELÇİSİ:


BoA, Japonya’ya şubat 2006’da “BoA the live” konser turlarıyla da desteklenen dördüncü Japonca stüdyo albümü “Outgrow”la geri döndü. Bir sonraki albümü ocak 2007’de piyasaya sürülen “Made in Twenty” büyük bir başarı elde etti, milyonlarca kopya sattı. Şubat 2008’de ise BoA’nın Amerika’daki çıkış çalışmalarına başlamadan önceki son Japonca alümü “The Face” satışa sunuldu.


Mart 2009’da, SM Entertainment adı altında “BoA Deluxe”ün de bir parçası olan, İngilizce tanıtım şarkısı “Eat you up” ile Amerika’da çıkış yapan BoA, daha sonra Japonya’ya dönerek, yedinci albümü “Identity”i piyasaya sürdü


Kore’deki beş yıllık sessizlik ve sektördeki onuncu yılı şerefine ağustosta, K-Pop müzik dünyasının tecrübeli ismi BoA, ayın en çok satan albümü ünvanını alan “Hurricane Venus” ile dönüş yaptı.


Ve sonunda, iki yıllık bir aranın ardından, başarılı şarkıcı çıkış yaptıktan 12 saat sonra Kore müzik listelerinde liderliğe oturan “Only One” ile ülkesine dönüş yaptı. Albümdeki diğer altı şarkıdan üçü ise Bugs’ta en iyi on şarkı arasında yer aldı. BoA’nın dönüşü televizyonda da yayınlanan özel bir şovla gerçekleşti.


Amerika’da  “Tomboy”(erkek gibi davranan kız) imajıyla çıkış yapan BoA, tam bir Justin Timberlake hayranı ve onunla çalışmayı çok istiyor. Madonna ve Britney Spears ile sık sık karşılaştırılsa da hayranları BoA’nın kendine özgü,doğal ve eşi benzeri bulunmaz bir sesi olduğunu düşünüyor.


Dünyanın en önemli koreografları tarafından Big Bang-Taeyang ile birlikte en iyi dansçı seçilen BoA, eğer solo olarak çıkış yapmasaydı SNSD’nin bir parçası olmak istediğini belirtti. Güney Kore ve Japonya’nın ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası sırasında, Meksika’daki "El Mañanero" programına da röportaj vermiştir.


Cr: Diario 2001/BoA Venezuela

0 yorum:

Yorum Gönder

Ara