26 Eylül 2012 Çarşamba




Geçen ay BoA'nın 7.albümünden ''Only One''ın klibini yöneten kardeşi  Kwon SoonWook, cyworld'ünü bu fotoğraf ile güncelledi.

Bununla beraber klibin çekilişinin 3 aşamasının hikayesi de var.

Çevirilere bir göz atın!


''Only One Drama versiyonunun planlaması kardeşim bana kendi yazıp bestelediği ve gerçekten sevdiği şarkısını dinlettikten sonra başladı. 'Bu muhtemelen çıkışparçası olmayacak o yüzden öylesine bir klip çeksen yeter abi'(çok da önemsemeyerek)' dedi''

Tartışmaları müteakiben sonunda klibin Yoo Ah In ile çekileceği belirlendi.Bu sırada çıkış parçasının (The Shadow) Mayıs sonu çekimi tamamlanmıştı.

Only One'ın son çekimleri bitmek üzereyken NappyTabs koreografları içeri girdi.Şirket çıkış parçasının değiştirilmesine karar vermişti.

O yüzden Only One dans versiyonu aceleye geldi.Klip çekimlerden birkaç gün sonra yayınlandı.Çok yoğun bir sevgiyle karşılamıştı ama neden drama versiyonuna ilgisiz kalınmıştı?

Aslında dans versiyonu olmayan bir klip olması gerekiyordu....Yoo Ah In ve BoA'nın programlarının boşluklarının kesiştiği zamanları ayarlamak tam bir işkenceydi.İkisinin de boş olduğu sadece bir gün vardı....ve cafeAa'yı sadece 12 saatliğine kullanabiliyorduk.Ama BoA son bitmiş halini gördüğünde gerçekten mutluydu.

Hem müzik hem de klip iyi olduğu zaman sözlerin ulaşımının satışlara büyük katkısı oluyor....


Ama sonra farkettim ki halk BoA'nın güçlü performanslarını istiyor.

Bir çıkış parçasında olması gereken herşey The Shadow'un klibinde mevcuttu,elimizdeydi.Çekimden 3 ay sonra yayın...aslında bunu yapmak saece 15 günümüzü aldı...CG rötüuşları hariç..

Mecazi anlamda BoA'nın 12 yıllık kariyerini sunuş.

Kendime iyi baktım ama 2.çekimden önce hastaneye kaldırıldım.Fotoğraflar hala telefonumda duruyor.keke''


Çeviri:BoA Türkiye

0 yorum:

Yorum Gönder

Ara