9 Mayıs 2012 Çarşamba

Hazırlayan BoATurkey , , , | 09:07 Yorum yok
BoA Orange Country Söyleşisi



22 yaşındaki BoA Kwon çoktan Asya müzik sektörünü fethetmiş Kore'deki müzik listelerini alt üst etmiş ve Japonya'da Oricon müzik listesinde 6 albümü bir numara olmuş bir sanatçı.Yinede bazıları bu sene BoA'nın Amerika'daki çıkışı hakkında şüpheli, ama onun bu ufaklığı sizi yanıltmasın.

11 yaşından beri uluslararası bir şarkıcı olmak için dansa vokale , Koreceye,İngilizceye Japoncaya ve Çinceye  çalışıyor.BoA 13 yaşındaki çıkışından beri SM Entertainment altında müzik sektöründe bulunuyor.

İlk Amerikan single'ı Eat You Up New York'ta MTViggy'de görücüye çıktı ve birçok şanslı hayran KISS FM Jingle Ball konserinde Look Who's Talking'i de dinleme fırsatı yakaldı.

BoA hiç şüphesiz ünlü hip hop yetenekleri ve ses yeteneği ile Asya'lı ünlüler arasında sınırları aşıp Amerika sınırlarına giren ilk bayan sanatçı.Kore'de daha yeni faaliyetlerini bitirmiş ve Japonya'da 'Eien' şarkısının klibini yeni tamamlamış olsa da kendisi bize zaman ayırıp kendisi ve Amerika'daki çıkışı ile ilgili birkaç sorumuzu yanıtladı.

Angela Koh:AK
BoA:B

AK:Şu sıralar hangi markalardan giyiyorsun bize isimlerini verebilir misin?

B:Şu sıralar Balenciaga,Neil Barett ve Helmut Lang'ın en sevdiğim tasarımcılar olduğunu söyleyebilirim.Eğer Amerika'daki birkaç performansımı ya da Eat You Up klibimi izlediyseniz orda bu tasarımlardan birkça şey giydim.

AK:Eğer hayatının geri kalan kısmında sadece 3 şarkı dinleyebilecek olsaydın bunlar hanilei olurdu?

B:Hayatmın geri kalanında mı? Aslına bakarsanız yeni single'ım ''I Did It For Love''a bayılıyorum ve diğer bir keyif aldığım şarkı ise ''Change''

AK: Eğer bir şarkıcı olmasadın ne olmak isterdin?

B: Hayatımı başka türlü hayal edemiyorum.sevdiğim şeyi yapıyorum.

AK: Kahramanın kim?

B:Michael Jackson ! Çocukluğumdan beri kahramanım olmuştur.

AK:Kendini 10 yıl sonra nerede görüyorsun?

B:Kariyerimi devam ettir.yor görüyorum.Madonna benim ilham kaynağım.Eğlence sektöründe hala bu kadar güçlü bir şekilde devam etmesi bence olağanüstü.

AK:Kendini utangaç olarak tanımladın ama sen sahnedeki müthiş karizman ve güveninle tanınıyorsun.Sahneye çıktığında nasıl değişiyorsun?

B:Çok genç yaşta sahneye çıkmaya başladım o yüzden kendimi sahne için hazırlayabiliyor ve tamamen o oda geçirebiliyorum.Seyirci de beni çok iyi havaya sokuyor ve sahnedeyken acayip keyif alıyorum.

AK:Amerika'ya BoA'yı tanıtırken ses ve imajını nasıl tanımlarsın?

B:Yeni ve müthiş!Çıkacak olan albümüm  yeni seslere sahip ve tam danslık klüp müzkleri içeriyor ve yüksek enerjili ritimlere de sahip.

AK:Daha yeni Kore'de performans sergiledin ve Amerika'daki çıkışından sonra da Japonya'daki albümünün çalışmalarını yürüteceksin.13 yaşından beri enerjini nasıl yüksek seviyede tutuyor,bu zor çalışmaların altından kalkıyor ve oradan oraya seyehat ediyorsun?

B:daha önce de belirttiğim gibi işimi seviyorum.Müziği gerçekten hissediyorum ve performanslar enerjimi artırıyor ve beni arkamdan iten güç oluyor

AK: Seni ünlü yapan bir diğer özelliğin ise olağanüstü dans yeteneklerine sahip olman.Hangi tarz dansları daha çok tercih ediyor ve ne kadar sıklıkla dans çalışması yapıyorsun?

B:dans benim hayatımın bir parçası.Çoğunlukla dans tarzımı hip hop olarak tanımlayabilirim ama yeni şeylere daime açık birisiyim.Klip veya konserler için çalışacağım zamanlarda neredeyse tüm gün stüdyoda olurum.Programım yoksa da zaman zaman dışarı çıkarım ve klüplere gidip yeni nelere öğrenebilirim diye bakarım.

AK:Seni Amerika'da çalışmış olan daha önceki Asya'lı sanatçılardan farklı kılan nedir?senin sahip olduğun avantajlar ve yeni sunduğun şeyler nedir?

B:Çok iyi bir albüm çıkarabilmek için çok çalıştım çok yetenkli insanlarla çalıştım ve aynı zamanda burada geçirdiğim zamanlarda kendime zaman ayırıyor ve eğleniyorum.Sınırları aşmaları için birçok sanatçıya öncü olmak için çalışıyorum ve onlar içi zemini hazırlayan kişi olmak istiyorum.



************


At the age of 22, BoA Kwon has already overwhelmed the Asian music industry, claiming top charts in Korea and six consecutive number-one albums on the Oricon charts of Japan. Though there are a few who are skeptical of BoA’s entry into the American market this year, don’t let her small size fool you.

She’s been training to become an international superstar since the age of 11 from dancing and vocals to mastering Korean, Japanese, Chinese, and English. BoA has been in the music industry since her debut at the age of 13 in 2001 with SM Entertainment.

Her first American single, “Eat You Up” was performed on MTViggy in New York, and a handful of lucky fans have been able to hear “Look Who’s Talking,” at the recent KIIS FM Jingle Ball concert.
BoA is certainly crossing boundaries as one of the first female, Asian artists to come over into the American music industry, bringing along her renowned hip hop skills and vocal performances. Though BoA has just finished a performance in Korea and a new Japanese video for her single “Eien,” she’s graciously put time aside to answer a few questions about herself and her recent debut in America. 

Angela Koh: What are some of the name brands that you are wearing right now?

BoA Kwon: Right now, I would say my favorite designers are Balenciaga, Neil
Barrett, and Helmut Lang. If you’ve seen some of my performances in the states or even music video, “Eat You Up”, I’ve worn a few pieces by them.

AK: If you could only listen to three songs for the rest of your life,
what would they be?

BoA: For the rest of my life?! Well right now, I love my new single “I Did It For Love” and another song I enjoy is “Change”.

AK: If you weren’t a singer/artist what would you be?

BoA: I honestly can’t imagine my life any other way. I love what I do!

AK: Who is your hero?

BoA: Michael Jackson! He has totally been my hero since I was young.

AK: Where do you see yourself ten years from now?

BoA: I see myself continuing my career. I’m really inspired by Madonna. I think it’s amazing that she’s still going strong with her career as an entertainer.

AK: You’ve described yourself as shy, but you’re highly recognized for
your great charisma and confidence during a performance. How do you
change as you appear on stage?

BoA: I started performing at a really young age, so I can just transform myself for the stage, it’s almost like turning a switch! I really get pumped up by my audience too and I just have a lot of fun while I’m on stage.
AK: How would you describe the image and sound of BoA you are bringing
into the U.S.?

BoA: Fresh and funky! My upcoming album has a lot of new sounds – club music
you can dance to and really high energy beats.

AK: You’ve just performed in Korea and are now working on an album in
Japan after you debuted in America. How do you keep your energy up and
driven amongst all the hard work and traveling you’ve been doing since
you were thirteen years old?

BoA: Like I said before, I love my job! I really feel like music and
performing give me the energy and drive to keep pushing myself.

AK: One of the things you’re best known for is your extraordinary dancing ability. What style of dancing do you have a preference for and how often do you to practice in the studio?

BoA: Dancing is such major part of my life. I would describe my dancing style as hip hop for the most part, but I’m always open to learning new stuff. When I’m rehearsing for music videos or performances, I’ll be in the studio all day. When I’m not on schedule, I like go out from time to
time and see if I can catch some new moves at the clubs.

AK: What makes you different from many previous Asian artists that have been working towards crossing over into the American music industry? What are the advantages you have and what new things do you bring to the table?

BoA: I’ve been working really hard to release an amazing album – working with so many talented people, and at the same time, I’m taking my time and enjoying myself while I’m here. I’ve made a goal to become a pioneer for other artists who have dreams of crossing over, and I want to be the one who can pave the way for them.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ara